TWo'S a CoMPaNy, THRee'S a CRoWD, FouR's My FaMiLy...

By: Amalia Asyran

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 17-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
celebrating my bro's convo n august baby's birthdays..

arriving from the hall to the studio...
prep up...
kasi lg ensem...
View all 16 photos...


Wednesday, 6-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Picnic at Lake Garden, KL

my brave girl...
going down...
such fun!
View all 17 photos...
this was more than a month back... have a terrific time with the kids... really enjoyed themselves playing n i enjoyed watching...

made egg sandwich, mee goreng... the weather was really hot though...


Monday, 7-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
hasif is 2 today...

minum susu...
minum susu lagi...
kaki tu ikut style akak dia...
View all 24 photos...
ni ler buah hati ummi yg ummi syg sgt2... dia ni budak yg hyper-active n suka sakat org n suka usik brg2... nama dia... muhammad aijaz hasif...

skrg ni makin kuat plak menyusu, kurang nk mkn... gigi dah start tumbuh byk... leh nak berborak2 tp tak byk lg vocab dia but at least he is not as pelat as akak dia... fav pastime is meyakat akak dia.. kdg tu tak pasal pi usik akak dia yg tgh main sendiri2... tu yg akak dia jap2 mesti nangis tu... tp bila dah berbaik2, dia pun join akak dia pi main msk2... dah la satu pasal plak ummi kena jd tomboy jap main kereta2 dgn hasif... main gusti2... tp kalo nak senang, pasang jek vcd or dvd thomas n frens dia leh dok diam sampai citer tu abis...

dia ni pun leh gak diharap tlg ummi... tlg buang sampah, kutip toys yg sepah2, tlg amikkan remote astro (paling penting! )...

dia ni manja sgt2... pi mana2 mesti nak hold hands dgn ummi... pi kenduri kawin org kata dia ni bodyguard ummi... mana2 mesti ada hasif...



Monday, 31-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
farzana is 3 today...

pandai mkn sendiri...
nak schuap cendiyi...
leh lagi tu nak selak2 rambut...
View all 28 photos...
kejap je anak gadis ummi ni dah membesar kan? pejam celik pejam celik dah 3 tahun dah... rasa mcm baru je smlm ummi baring side by side dgn dia kat atas katil kat wad delima hukm...

skrg ni dah big girl... mulut dia dah makin becok tp quite pelat la jugak. suka bertanya... n plg ummi tak berapa nak berkenan kuat mengadu n cpt nak nangis (salunya coz adik dia usik skit je)... skrg dia dah fully potty trained for daytime je la... malam2 still kena pakai pampers lg. then kuat mkn, baru pas mkn nasi leh plak nak mkn pizza plak... takpe la... ummi suka pun tgk farzana nak mkn. dah start kurang minum susu dah skrg.

she's a very clever girl. baru ni dpt present ABC laptop from our neighbour (thanks aunty del), dia leh nak try out all the questions to and get all of it right. ummi pun suka ler sgt2 melayan dia dgn laptop dia tu. then support tepuk tgn bila dia leh jwb dgn betul... sometimes yg mana dia tak sure, mesti tanya dulu kat ummi, yg ni ke ummi. such a smart girl... that's why dia sibuk je minta kat ummi kata dia nak pi sekolah. tunggu ler jap lg ye syg...

skrg farzana mmg tido kat bilik dia sendiri, bertemankan ummi n adik ler. dia dah tanak tido bilik lain dah. mesti tido bilik dia tu je. ye la... kan aritu ummi dah penah wat entry bilik tido farzana yg ummi ubahsuai sorang ikut taste girlie-girl ummi ler kan...


Sunday, 30-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
the birthday party!

dah siap susun perabot kat umah...
tgh tunggu kawan2 dtg...
ni tak ingat ngamuk pasal apa...
View all 38 photos...
today... buat birthday party 2 in 1 for both my anak2... since farzana punya birthday sepatutnya tomorrow, 31st march n adik punya plak a week after, 7th april... apa salahnya kan...

ummi mmg superwoman hari ni coz one man show prepare the fuds. menu aritu was mee goreng, macaroni bolognase, ayan percik, egg sandwich, garlic bread n air barley lemon.

tak jemput ramai sgt... just family n jiran2 je dijemput... tp yg pasti... anak2 seronok jumpa kawan2... tu pun sampai ke mlm baru abis...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net